DFF

In 2013 ging het Diamantmuseum Provincie Antwerpen samen met AmuseeVous vzw een uitdagend project te lijf: een pop-up diamantmuseum voor en door jongeren dat de naam Diamond Friends Forever, DFF, kreeg.

Een groep van tien enthousiaste jongeren kreeg de gewichtige taak om een volledig pop-upmuseum op te bouwen. Van collectie tot bar, bij alles werden de DFF’ers betrokken. Het prachtige resultaat was te bewonderen in het Pop-up Diamantmuseum. In de zomer van 2013 opende het Pop-up Diamantmuseum de deuren in Jongerencentrum Kavka in Antwerpen. De collectie draaide natuurlijk rond diamant, in al haar facetten.

In het Pop Up Diamantmuseum pasten de Diamond Friends Forever het concept van een participatief museum toe. Er werd naar hartenlust geëxperimenteerd met zowat elk aspect van een museaal project zoals het onthaal; de toegangstarieven en de scenografie … De jeugdige kernploeg bedacht alles zelf. Tijdens het Pop Up Museum werd bij het publiek feedback verzameld om als nog één en ander bij te stellen – alles in functie van het publiek.