Sweet Sixteen

AmuseeVous bestaat 16 jaar

Dat vierden we met een kunstfeest op zaterdag 28 augustus 2021.
Gooi een kunstgalerij, rommelmarkt, museum en kermis in een blender en je kreeg de receptuur van ons kunstfestival!

WAT?

Beloftevol werk (van schilderijen, tot T-shirts, tot prints) in vol ornaat + laidback sfeertje bewonderen? Het kan op onze Kunstmarkt!
Laat je verbazen door de knotsgekke artistieke interventies van CirQ.
Of pik een ludieke expo mee vol memorabilia van het Vlaamse kunstlandschap.

 

WAAR?

Hal 5 in Leuven, de stad waar het allemaal begon. 

 

VOOR WIE?

Oud-vrijwilliger, AmuseeVous-fan of ‘geen idee wat jullie doen – maar ik heb zin in een kunstfestival’, iedereen is welkom! 

 

MEER INFO

Alle info kan je terugvinden in ons Facebookevent

 

16 JAAR AMUSEEVOUS

Toen we in 2004 naar het landschap van musea en erfgoedinstellingen in ons land keken, zagen we nog grote delen braakliggend terrein, vooral op het gebied van cultuureducatie voor jongeren. Publieksbemiddeling begon op te komen en er werd her en der al voorzichtig gesleuteld aan een aanbod voor kinderen, maar voor tieners en studenten viel er nog er nog niet veel te beleven. Een groep ondernemende jongeren nam daarom het heft in eigen handen en tadaaa: AmuseeVous was geboren. In 2005 belde Herman Schurmans: Rock Werchter wilde mee op de kar springen om jongeren naar musea te lokken.  In ruil voor een polsbandje konden jongeren in de zomer gratis naar het museum.’ De krachten werden gebundeld in een vzw. In 2021 vieren we dus als vzw onze Sweet Sixteen!