Maak Kunstwerkt meer jongerenproof

Dit jaar gaat AmuseeVous weer aan de slag voor een AmuseeVous-Rapport! Next up: Kunstwerkt (Gent), een steunpunt voor iedereen die beeldende kunst maakt.

We stellen een jongerenteam samen dat we droppen als soort van ‘Secret Shopper’ en dat nagaat hoe jongerenproof de organisatie is. Roekeloos en wild, hongerig en kritisch. Dit team (be)denkt, bevraagt en adviseert. Het is de stem van de volgende generatie.

We gaan op zoek naar jonge anders-denkers die een antwoord formuleren op de volgende vraag: hoe kan Kunstwerkt meer jongeren bereiken?

What to expect?

Wij stellen een team samen van maximum 10 jongeren. Een bonte mix van jong geweld! Leek of kenner? Fervent cultuurbezoeker of sporadische binnenhopper? Maakt niet uit.

We komen in totaal 3 keer samen met het team om Kunstwerkt onder de loep te nemen en door te lichten. We kijken kritisch naar hun website en social media, hun aanbod, … Specifiek denken we ook na over hun project ‘A paper / a day’, een online tekenchallenge die jaarlijks oktober inpalmt. Dit jaar breien ze daar ook een live-event aan: Drink&Draw op 30 oktober in Brussel. Het jongerenteam zal ook dit event stevig onder de loep nemen.

Bottom line: we denken in 3 bijeenkomsten na over hoe Kunstwerkt meer jongeren kan bereiken en we brainstormen over hoe we de organisatie meer jongerenproof kunnen maken. Daarna zetten we onze bedenkingen ook creatief om in ideeën en originele aanbevelingen waar de organisatie kant-en-klaar mee aan de slag kan: vb. een communicatiecampagne, een promo-actie, een jongerenactiviteit,… It’s all up to you!

En nu concreet

Wie ben jij?

– Eerst en vooral: je wil een andere stem toevoegen aan de sector. Je wil de kloof tussen kunst en jongeren verkleinen.
– Je bent tussen de 18 en 26 jaar oud
– Je wil de kunstsector van binnenuit leren kennen
– Je kan tijd vrijmaken voor 3 avondvergaderingen in oktober die zullen plaatsvinden op het Kunstwerkt-kantoor in centrum Gent. De momenten waarop het team samenkomt worden steeds in samenspraak vastgelegd, maar dinsdagen zijn de grootste kanshebbers.

Wat bieden wij jou?

– Je krijgt een vergoeding van €50 voor je inzet als vrijwilliger en je verplaatsingen te dekken
– Een safe space waar je durft een organisatie een spiegel voor te houden en je dromen en plannen voor een jongerenproof kunstensector op tafel te gooien
– We moeten er niet om liegen, maar een doorlichting van Kunstwerkt op je CV kunnen zetten: it’s a pretty big thing! Daarnaast leg je ook waardevolle contacten in een sector die voor velen ‘ons kent ons’ kan aanvoelen.
Daarnaast krijg je gratis toegang tot het event Drink&Draw en wordt er voor elke brainstormsessie een kleine catering voorzien.

Ben jij het undercover-talent dat wij zoeken?

Stel je hieronder kandidaat!

Nog vragen? Mail dan gerust naar silke@bamm.be
Deadline 16 september 2022.

Vul alle verplichte velden in

En schrijf een korte motivatie waarom je wil deelnemen aan dit project

Beeld: Bart Deglin gefotografeerd door Renaat Nijs