Publicaties

Blikwerpers

Wat willen jongeren? Wat verwachten ze? Wat triggert hen? Hoe kijken ze naar jouw organisatie?

AmuseeVous liet de jongeren zelf aan het woord! Zij wierpen de voorbije 3 jaar hun kritische blik op verscheidene organisaties, wat uitmondde in een lijvige publicatie vol tips & tricks om in te spelen op de verwachtingen en noden van jongeren. Een publicatie die zorgt voor een frisse blik op de activiteiten van jouw eigen organisatie.

Kom van onze jongeren zelf te weten wat ze verwachten van een jongerenproof organisatie, want jongeren zijn nu eenmaal experts in jongerenzaken.
 


Blikwerpers
 

Content Please

De vraag ‘hoe jongeren te bereiken?’ is momenteel hot topic! Daarom bundelden we onze bevindingen ditmaal in twee handige ‘how-to’ publicaties. De eerste publicatie ‘Transmit It’ draait rond het inzetten van de juiste communicatiekanalen om op die manier meer jongeren te bereiken.
Maar is het enkel een kwestie van communicatie? Rond deze vraag concentreert ‘Content Please’ zich en staat vol tips en tricks over het inhoudelijke aspect van communicatie om op die manier (meer) jongeren te bereiken.
 


Content Please!
 

Transmit it

De vraag ‘hoe jongeren te bereiken?’ is momenteel hot topic! Onze publicatie ‘Transmit it’ draait daarom rond dit vraagstuk en staat vol tips en tricks over het inzetten van de juiste communicatiekanalen om jongeren op een effectieve manier te kunnen bereiken.
 


Transmit it
 

De 10 geboden volgens AmuseeVous

AmuseeVous houdt al tien jaar een oogje in het zeil in het museale en erfgoedlandschap en treedt op als engelbewaarder van veel culturele instellingen. Maar de sleutelformule blijft al ruim een decennium lang: ken uw pappenheimers! Dankzij een gezonde dosis flexibiliteit, doorzettingsvermogen en veel lef werkten we samen met de culturele, museum- en erfgoedsector aan een duurzaam aanbod voor jongeren. Steeds gaan we op zoek naar mooie verhalen die we vertalen naar de jongerenwereld. Deze speciale verjaardag zetten we extra luister bij met een overzicht van wat we allemaal geleerd hebben! Om volledig in hogere sferen te blijven laten we je kennismaken met de 10 geboden volgens AmuseeVous.
 


De 10 Geboden volgens AmuseeVous
 

Digital Upgrade

Digital Upgrade is een korte handleiding over
hoe je een app kan maken voor en i.s.m. jongeren
vol good practices, tips en tricks. Hier gaan we!
 


Digital Upgrade
 

Take Part

AmuseeVous presenteert Take Part, een publicatie vol tips en tricks voor meer participatie in het museum. Take Part vertrekt vanuit de case DFF- Diamond Friends Forever, een project van AmuseeVous i.s.m. het Diamantmuseum. Een groep AmuseeVous-jongeren en het Diamantmuseum richtten samen een pop-up- museum op in 2013 rond de collectie van het Diamantmuseum. In het DFF pop-up-museum stond participatie van de bezoeker centraal.
 


TAKE PART
 

Museumtoeren

Museumtoeren is de ultieme museumgids, voor én door jongeren. Museumtoeren geeft je een overzicht van de musea in Vlaanderen, Wallonië en Nederland, een kijkje in de museumkeuken en veel véél voordeel. Daarnaast houdt de Toerredactie je op de hoogte van al het museumnieuws en de hots en nots van het moment op www.museumtoeren.be.
 


Vul alle verplichte velden in

Bestel je gids hier!


 

The Young Ones

AmuseeVous presenteert The Young Ones, een publicatie voor museum- en erfgoedmedewerkers die graag met jongeren willen samenwerken. The Young Ones geeft praktische tips en tricks om een jongerenwerking te starten én te behouden.
 


The Young Ones