De Kotroute

Het concept

Hét meest knusse kunstenfestival. In Vlaanderen? Nee, ter wereld! We kunnen echt wel zeggen dat De Kotroute uniek is! Studentenkamers worden omgetoverd tot tentoonstellingsruimtes-voor-één-nacht, waarin jonge kunstenaars en muzikanten hun artistieke creaties presenteren. De Kotroute staat gelijk aan frisse kunst met een hoek af, verrassende performances en jonge bands met een unieke sound. Of nee, gooi verwachtingen overboord en laat je gewoon omverblazen!

Voor en door jongeren

De Kotroute is een initiatief van AmuseeVous. Maar zoals bij al onze projecten, staan jongeren ook bij De Kotroute opnieuw aan het stuur.  Vanaf stap 1 staan 18-26-jarigen aan het roer. Zij selecteren de kunstenaars, zoeken de koten en beslissen hoe De Kotroute er dat jaar uitziet. Het resultaat? Een onvergetelijke avond voor de jongeren die De Kotroute bezoeken, maar vooral een unieke ervaring voor de jongeren achter de schermen.

DKR: check het uit!

In 2020 gaat De Kotroute opnieuw door! Op 5 mei in Antwerpen én 7 mei in Gent.

Ben jij jong creatief geweld wiens werk perfect past in gezellige studentenkamer? Schrijf je hier tot en met 21 maart in als jonge kunstenaar
Heb jij een kot in Gent of Antwerpen dat we voor 1 avond mogen omtoveren tot knusse galerij? Schrijf je kot hier in tot en met 21 maart.